قابلمه می تواند نیمه عمیق یا کم باشد، تفاوت بین این دو عمدتا در ارتفاع دیوارها نهفته است، قابلمه برای تهیه خورش، کباب، بازی یا سس استفاده می شود.
قابلمه استیل نچسب که برای تهیه سس ها و سس ها استفاده می شود که دارای دهانه کناری هستند و برای ریختن محتویات آن روی ماکارونی یا سایر فرآورده ها مفید است.
عملاً برای همه آن دسته از آماده سازی هایی که نیاز به پخت طولانی دارند استفاده می شود و باید هر از گاهی هم زده شود.
از قابلمه بلند برای سرخ کردن یا پختن غذا استفاده می شود و یا برای پختن در خورش ها، از طرف دیگر برای ریزوتو یا کباب ها از نوع کم عمق استفاده می شود و در نهایت از نوع دسته دار برای تهیه سس یا خامه استفاده می شود.
سپس قابلمه بیضی شکل است که به دلیل درب سنگینی که رطوبت را در داخل نگه می دارد و از هم زدن محتویات اجتناب می کند، برای پخت طولانی مناسب است.
علاوه بر این، شکل بیضی برای پختن مرغ، مرغ هندی یا کباب های دیگر عالی است.
کاسه چدنی در هر آشپزخانهای که به خود احترام میگذارد موجودی کلاسیک است، ماهیتابه همانطور که از نامش پیداست برای تهیه گوشت کبابی استفاده میشود.
ظرفی است از مس یا آلومینیوم، بیضی یا مستطیل شکل.
در گذشته از آن با پاشیدن درب آن با اخگر استفاده میشد، از این رو به آن ماهیتابه میگفتند تا اطمینان حاصل شود که حرارت به طور یکنواخت، از زیر، به طرفین و همچنین از بالا پخش میشود.
ماهی تابه ها در اندازه های مختلف موجود است که باید بر اساس غذایی که قرار است پخته شود انتخاب شود.
در واقع غذا باید کاملاً در مواد پخت غوطه ور شود.
در واقع با درپوش برای کمک به حفظ بخار در داخل استفاده می شود و مجهز به دسته های ثابت یا کشویی است.
شکل به طور کلی مستطیل شکل است، با درب جعبه، که هرمتیک بسته است.