همانطور که قبلا ذکر شد، انجیر خشک برای دیابتی ها فواید زیادی برای سلامتی دارد.
مصرف آنها می تواند به سلامت دستگاه گوارش و قلب کمک کند و در کنترل سطح قند خون موثر است.
انجیر سرشار از قندهای طبیعی، فیبر محلول، مواد معدنی و ویتامین های مورد نیاز بدن است.
حاوی مقادیر زیادی پتاسیم، آهن، کلسیم، مس، منیزیم و ویتامین های K و A است و منبع غنی آنتی اکسیدان است. تقویت دستگاه گوارش: انجیر حاوی مقادیر زیادی فیبر است و مصرف آن در درمان یبوست موثر است.
آنها به عنوان یک پروبیوتیک گیاهی عمل می کنند و منبع غذایی خوبی برای باکتری های مفید روده هستند. مطالعه ای که بر روی 150 فرد مبتلا به سندرم روده تحریک پذیر انجام شد، نشان داد افرادی که روزانه 4 انجیر خشک (حدود 45 گرم) مصرف می کردند، نسبت به افرادی که انجیر خشک نمی خوردند، کاهش قابل توجهی در علائم (درد، نفخ و یبوست) داشتند.
بهبود سلامت قلب و عروق: انجیر می تواند فشار خون و سطح چربی خون را بهبود بخشد که باعث بهبود سلامت عروق و کاهش خطر بیماری قلبی می شود.
مطالعات انجام شده بر روی موش ها نشان داده است که مصرف عصاره انجیر باعث کاهش فشار خون در موش هایی با فشار خون طبیعی یا بالا می شود. لازم به ذکر است که برای تعیین رابطه مصرف انجیر و سلامت قلب در انسان به مطالعات بیشتری نیاز است. کنترل قند خون: مطالعات نشان داده است که نوشیدنیهای حاوی عصاره میوه انجیر نسبت به نوشیدنیهای فاقد آن شاخص گلیسمی پایینتری دارند.
این نتایج حاکی از اثر مطلوب عصاره انجیر بر کاهش یا حفظ سطح قند خون است.
به خاطر داشته باشید که انجیر خشک سرشار از قند است و مصرف بیش از حد آن ممکن است سطح قند خون را افزایش دهد. بنابراین مصرف آن در حد اعتدال توصیه می شود.
خواص ضد سرطانی: مطالعات آزمایشگاهی بر روی برگ های طبیعی انجیر و لاتکس فعالیت ضد توموری آنها را در سرطان روده بزرگ، سرطان سینه، سرطان دهانه رحم و سلول های سرطانی کبد نشان داده است.
لازم به ذکر است که نوشیدن چای برگ انجیر این اثرات را نخواهد داشت. تحقیقات بیشتری برای ارزیابی اثر مصرف برگ و میوه انجیر بر سلول های سرطانی در انسان مورد نیاز است. بهبود سلامت پوست: مطالعه ای که بر روی 45 کودک مبتلا به درماتیت انجام شد، نشان داد که مصرف روزانه کرم حاوی عصاره میوه انجیر تاثیر بهتری نسبت به هیدروکورتیزون دارد.